NHO Service og Handel

Innhold

HMS-kort får sanntidsinformasjon

adgangskort

HMS-kort er helt avgjørende for å kunne jobbe innen renhold, bygg og anlegg. (Foto: Infobric AS)

Regjeringen vil innføre sanntidsinformasjon i HMS-kort som er obligatorisk for renhold, innen deler av FDV, samt i bygg og anlegg.

#205

HMS-kortene fikk nytt utseende i 2018.

Regjeringen ønsker å innføre sanntidsinformasjon i HMS-kortet, men ønsker ikke å opprette et nytt kvalifikasjonsregister, i følge BNL. Mer her

I følge nettavisen Byggeindustrien vil regjeringspartiene Høyre, Frp, Krf og Venstre ha fortgang i arbeidet med å få elektronisk sanntidsinformasjon i HMS-kortene. Men hva som skal ligge i kortene av informasjon, er foreløpig uavklart.

Dagens HMS-kort inneholder ikke oppdatert informasjon i sanntid som kan avleses elektronisk av for eksempel Arbeidstilsynet, Skatteetaten, NAV og politiet. Mer her 

Svart økonomi

Kravet om bruk av HMS-kort er et viktig ledd i kampen for å utvikle seriøs, trygg og gode bransjer. Som kjent har deler av renholdbransjen og bygg og anlegg hatt store utfordringer med arbeidslivskriminalitet.

Arbeidstilsynet om HMS-kortet 

Se også: Renholdsbedrifter får nye HMS-kort

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!