Lansering av ny Kompetansestandard for Renholdsbransjen

Publisert

Onsdag denne uken lanserte Renholdsbransjen i NHO Service og Handel, Drift og Service, en helt ny Kompetansestandard Renhold.

I mer enn et år har bransjen jobbet tett sammen for å etablere en felles modulbasert fagopplæring levert i en enkel og aktiviserende app. Kompetansestandarden kombinerer teori og praksis gjennom ulike fagmoduler, filmer, spill, ordbok og kompetansetester. For renholderne er dette læring og oppslagsverk "rett i lomma". For ledere er den et godt kompetanseverktøy for hvordan tilrettelegge og gjennomføre fagopplæring.

- Det er gjort et fantastisk arbeid i prosjektet av både bransjen selv, samarbeidspartnere og eksterne fagmiljøer. Derfor er jeg sikker på at kompetansestandarden vil bidra til kompetanse, kvalitet og trygghet både for bransjen som helhet, for hver enkelt bedrift og ikke minst for renholderne selv. Jeg er utrolig glad og takknemlig for at jeg har fått være en del av dette viktige prosjektet. Dette har absolutt vært en del av min perosnlige livslange læring, sier Marianne Grimsøen, Prosjektlder Kompetansestandard Renhold, NHO Service og Handel.

Kompetansestandarden består av nivåene 1 Grunnkompetanse Renhold og Grunnkompetanse 2 Yrkeskompetanse. Nivåene kan både gjennomføres selvstendig, men også bygge opp mot et eventuelt fagbrev på sikt. 

Vi gratulerer Renholdsbransjen med en felles Kompetansestandard Renhold!

Vil du vite mer? Gå til vår landingsside her.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!