NHO Service og Handel

Innhold

Renholdere får adgang til byggeplasser

Nyhet, Drift og Service, Renhold, HMS

Publisert

hjelmer

Dersom man følger strengt smittevern har renholdere adgang til byggeplasser i Bergen. Dette er nå avklart etter en dialog mellom renholdsbransjen i NHO Service og Handel og Bergen kommune.

Etter en god dialog mellom renholdsbransjen i NHO Service og Handel og Bergen kommune gjelder følgende: Renholdere kan arbeide på byggeplass og arbeide på ulike lokasjoner, såfremt de følger et strengt smittevernregime, sitert etter e-post fra Bergen Kommune.

-Det er gledelig at presiseringen kom på plass så raskt og at renholdsbedriftene kommer til med sine tjenester på byggeplass i Bergen kommune. Nettopp for å hindre smitte trenger vi kompetente renholdere på alle lokasjoner. Bedriftene har nå fått bekreftelse på at de ikke bryter forskriften og er klare til å fortsette å bidra, innenfor sine godt opparbeidede og grundige rutiner, sier fagsjef i Drift og Service i NHO Service og Handel, Ingeborg Malterud.

Renholdsbransjen i NHO Service og Handel er svært opptatt av å levere trygghet og smittebegrensning gjennom sine tjenester. Både på bedrifts- og bransjenivå er det utarbeidet grundige, standardiserte rutiner blant annet i samarbeid med Standard Norge på oppdrag fra Helse- og omsorgsdepartementet. FHIs undersøkelser viser også lav smittegrad blant renholdere, sammenlignet med tilsvarende yrkesgrupper.

Oversikt over smittevernveiledere

 

Bakgrunn

9 februar trådte Bergen kommunes forskrift for byggeplasser inn, med mål om å redusere smitte og spredning av covid -19-virus i kommunen. Forskriften begrenser adgang til byggeplasser, bevegelse av personer mellom byggeplasser og gjelder til 28. februar. Forskriften har ført til usikkerhet om renholdsmedarbeidere ansatt i bedrifter som leverer til kunder inne byggenæringen har adgang til byggeplass og mulighet til å utføre sine tjenester på ulike lokasjoner.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt