Arbeidshverdagen er forandret for mange i renholdsbransjen

Publisert

Årsrapport 2022 fra de regionale verneombudene (RVO) viser at renholdsbransjen det siste året har jobbet med å tilpasse driften til de mange endrede kundekravene etter pandemien. Arbeidshverdagen er forandret for mange i bransjen.

Årsrapport 2022 fra regionale verneombud i hotell, restaurant og renhold gir en situasjonsbeskrivelse av bransjene og erfaringer RVO-ene har gjort seg i løpet av 2022. Virksomhetene RVO besøker, får hjelp til arbeid med vernetjeneste og HMS. ​​Innen hotell, restaurant og renhold var 2022 et normalt aktivt år, med unntak av en ny koronanedstenging de to første månedene. De regionale verneombudene gjennomførte til sammen 1051 arbeidsplassbesøk.

RVO-enes erfaringer fra 2022 i korte trekk:
  • Som svært positiv ønsker vi å fremheve at virksomhetenes kreativitet i å finne nye løsninger når det gjelder for eksempel tilbud og konseptvalg har en åpenbart positiv effekt på arbeidsmiljøet i virksomheten, og virker å tiltrekke fagpersoner til nye konsepter. Dette gjelder spesielt overnattings- og serveringsbransjen.
  • Større forskjell mellom virksomheter i å rette seg etter pålagte HMS-krav i bransjen (flere har lagt til seg gode HMS-vaner i løpet av pandemien og synlig mer fokus enn før, hos andre er HMS helt fraværende).
  • Mindre fokus totalt sett på forebyggende og langsiktige tiltak.
  • Færre virksomheter har fått til å etablere vernetjeneste.
  • Færre renholdsvirksomheter enn i tidligere år har fornyet sin godkjenning, eller etterkommet RVOs påminnelse om dette.
  • Renholdere jobber færre timer per kontrakt. Det blir dermed flere arbeidsplasser per renholder ila en arbeidsdag.
  • Endret arbeidstid for renhold.

Se mer her

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?