Arbeidsliv arkiv

Vis filtrering

97 resultater

Type artikkel
Velg område
97 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nulltoleranse for trakassering på jobb

  En ny undersøkelse fra Kantar viser at 4 % har opplevd seksuell trakassering i en jobbsituasjon de siste 12 månedene. NHO har vært med å utvikle en veileder med seks tiltak for å forebygge og håndtere seksuell trakassering på arbeidsplassen.

 2. Ja til styrekvotering – med forbehold

  Lovpålagt kvotering er ikke et ønsket virkemiddel. Men fordi utviklingen mot bedre kjønnsbalanse i arbeidslivet går tregt, sier NHO ja til å prøve ut kjønnskvotering i selskapsstyrer. Høringssvar til regjeringsforslag er sendt inn på vegne av NHO og tilsluttede landsforeninger.

 3. Åpenhetsloven: NHOs anbefalinger til bedrifter

  Den nye åpenhetsloven, som er en menneskerettslov, gjelder fra 1. juli 2022. Loven gjelder i utgangspunktet for større virksomheter. Loven vil også gjelde for selskap i konsern, og for større selskaps kartlegging av sine leverandørkjeder.

 4. 5 kjappe om hjemmekontor

  1. juli trer nye regler for hjemmekontor i kraft. En mye brukt løsning etter pandemien er at ansatte som ønsker det, kan jobbe hjemmefra noen dager i uka. Her er 5 kjappe om hjemmekontor.

 5. Venter lenge på arbeidskraft

  Mens store deler av næringslivet har et enormt udekket behov for arbeidskraft, er ventetiden lang for å få arbeidstillatelser. For IKEA skaper det trøbbel. – Vi ble litt lange i masken da vi innså at det tar mer enn fire måneder før UDI i det hele tatt ser på søknaden, sier Monica Bogstad, HR-sjef i IKEA Norges til DN.

 6. Tips og råd til deg som ansetter sommervikarer

  Hver sommer besøker LOs sommerpatrulje arbeidsplasser landet rundt, for å informere ansatte om hvilke rettigheter de har som arbeidstaker. NHO oppfordrer medlemmer til å ta dem godt imot. Ungdommen skal ha et godt møte med arbeidslivet og av denne grunn gir vi deg 10 helt konkrete råd som vi anbefaler deg å følge.