Arbeidsliv arkiv

Vis filtrering

79 resultater

Type artikkel
Velg område
79 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Juridisk bistand fra Kluge Advokatfirma

  Det hender at våre medlemsbedrifter har behov for bistand på andre rettsområder enn arbeidsrett. NHO Service og Handels hadde gode erfaringer med samarbeidet som ble inngått med advokatfirmaet Kluge under pandemien. Nå har vi inngått en ny rammeavtale med advokatfirmaet CMS Kluge AS som fortsatt sikrer medlemsbedriftene juridisk bistand til gunstige betingelser.

 2. Slik håndterer du varslingssaker

  Mobbing, trakassering, brudd på instrukser og dårlig ledelse. Dette er noen eksempler på kritikkverdige forhold som gir grunnlag for varsling. Det har vært en økning i antallet varslingssaker i norsk arbeidsliv, og sakene blir stadig flere og mer krevende. Dette var tema for et seminar vi streamet på Facebook fra Arendal i dag.

 3. Arbeidsgivers plikter knyttet til en varslingssak

  De siste årene har vi sett en klar økning i antallet varslingssaker i norsk arbeidsliv. Sakene blir stadig flere og mer krevende. Hva er et varsel? Hvem kan varsle? Hva kan det varsles om? Og kanskje aller viktigst; hvordan skal varslingssaken håndteres på en korrekt måte?

 4. Nulltoleranse for trakassering på jobb

  En ny undersøkelse fra Kantar viser at 4 % har opplevd seksuell trakassering i en jobbsituasjon de siste 12 månedene. NHO har vært med å utvikle en veileder med seks tiltak for å forebygge og håndtere seksuell trakassering på arbeidsplassen.

 5. Ja til styrekvotering – med forbehold

  Lovpålagt kvotering er ikke et ønsket virkemiddel. Men fordi utviklingen mot bedre kjønnsbalanse i arbeidslivet går tregt, sier NHO ja til å prøve ut kjønnskvotering i selskapsstyrer. Høringssvar til regjeringsforslag er sendt inn på vegne av NHO og tilsluttede landsforeninger.