Skolemåltidet - hvordan få det til i praksis?

Publisert

NHO Service og Handel er engasjert i hvordan man på en proff og bærekraftig måte kan få til skolemat av høy kvalitet over hele landet. I dag var det debatt om dette i regi av Kost- og ernæringsforbundet (Delta) i samarbeid med NHO Service og Handel

Se opptak fra sendingen her

Regjeringen vil innføre et sunt skolemåltid. Men hvordan skal man få til dette når kjøkkenfasilitetene på skolene ikke er dimensjonert for stordrift, og det er mangel på kokker?

Det var korte innlegg fra:

  • Halvard Hølleland (Ap), statssekretær i Kunnskapsdepartementet
  • Kathrine Kleveland (Sp), stortingsrepresentant og sentralstyremedlem i Sp
  • Mina Gerhardsen, generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen
  • Siri Løvsjø Solberg, Matvalget
  • Jorulf Brøvik Silde, direktør for drift og service i NHO Service og Handel

Deretter blir det debatt, ledet av Knut Roger Andersen, med Halvard Hølleland, Kathrine Kleveland, Mina Gerhardsen og Jorulf Brøvik Silde (direktør for drift og service i NHO Service og Handel)

- Det er spennende å se det store engasjementet om skolemåltidet! Skolematbransjen er samlet hos oss som del av Serverings-kantine og matomsorgbransjen, sier Jorulf Brøvik Silde.

- Bransjen er eksperter på å utvikle måltidskonsepter og levere daglige måltidsleveranser som oppfyller helse og bærekraftskrav. Siden bedriftene er til stede i hele landet og er vant med å levere til offentlige virksomheter og andre proffkunder er vi glad for at departement og faginstanser signaliserer et ønske om samarbeid for å finne løsninger og skalere opp de forsøksvise ordningene som alt er i gang, sier  Silde og takker  Arnt Steffensen og Delta for godt samarbeid om å sette skolemåltidet på dagsorden! 

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?