Store mengder mat går til spille, men nå skjer det noe

Publisert

makrell

Kast mindre mat.

Norge kaster en tredel av maten som produseres.  Vi må slutte å kjøpe, lage eller forsyne oss med mer mat enn vi klarer å spise. En ny kampanje skal redusere matsvinnet med 20 prosent innen 2020.

Kast mindre mat.

En kampanje som skal redusere matsvinn ved kantiner, restauranter og andre serveringsteder lanseres i dag, 5. juni som er Verdens Miljødag. Bak kampanjen står Matvett.

Matvett er mat- og serveringsbransjens satsing for å forebygge og redusere matsvinnet i Norge, og er et samarbeid mellom næringsliv, myndigheter og forskningsmiljøer. NHO Service og Handel organisere kantiner og annen servering som har forpliktet seg til å redusere matsvinn.

Kampanjen har flere filmer som nå fremmes i sosiale medier. Kantiner og serveringsteder vil dessuten profilere kampanjen på sine nettsider og på plakater for å motivere gjestene til å kaste mindre mat. 

Mann

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!