-
NM for kantine og catering
NHO Service og Handel oppfordrer våre medlemmer til å delta i NM i Community Catering for faglærte kokker 28. september i Trondheim. Frist for påmelding: 15. mai.
-
- Helsefarlig å droppe lunsjen
De som jobber gjennom lunsjen og hopper over pauser er opptil sju ganger mer utsatt for både fysisk og psykisk utmattelse, viser ny forskning.
-
Viktig nyhet for alle som leverer mat i offentlig anskaffelser
En ny veileder gjør det tydeligere hva det offentlige etterspør når de kjøper sine tjenester. Den tar for seg ernæringshensyn i offentlige anskaffelser av mat- og drikkeprodukter og måltider (utenom heldøgns forpleining).
-
Kraftig økning i oppsigelser i servicebransjene
Antall bedrifter som har sagt opp ansatte har økt kraftig den siste måneden. - Uten en forlengelse av kompensasjonsordningen frykter bedriftene å måtte si opp enda flere. Situasjonen er verst for landets kantinebedrifter, sier Anne-Cecilie Kaltenborn, adm. dir. i NHO Service og Handel.
-
Slik blir utviklingen av Norge som matnasjon det neste tiåret
3. mars legges det frem en ny rapport som viser hvordan mattrender vil preges av endringer i teknologi, klima, globalisering, helse og av befolkningsutvikling.
-
Internasjonal merkedag mot matsvinn
Vår medlemsbedrift Compass Group Norge markerer i dag Stop Food Waste Day og oppfordrer til aktiv kamp mot matsvinn.
-
Eurest, Matvett og NHO sammen mot matsvinn
I Eurests «beste praksis»-kantine i NHO-bygget på Majorstuen har matsvinn blitt en naturlig del av hverdagen.
-
Kuttet matsvinn 13 prosent
Matsvinnet falt 13 prosent i 2015-17 og fortsetter å gå ned, viser årsrapport fra Matvett. 79 bedrifter fra matindustri, dagligvare, servering og kantiner har siden juni 2017 forplikter seg til å jobbe med tiltak i egen bedrift og i samarbeid med andre, viser oversikt fra Matvett.
-
Allergenmerking i kantiner
Mattilsynet i Oslo, Asker og Bærum sjekket i mars og april 2015 allergenmerking i 48 kantiner.
-
Ny bransjeavtale: Matsvinnet i Norge skal halveres innen 2030
NHO Service er en av flere organisasjoner som fredag undertegnet en ny avtale om å redusere matsvinnet i Norge med 50 prosent innen 2030.