EU-arkiv

Vis filtrering

8 resultater

Type artikkel
Velg område
8 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. De nye EU-reglene om rapportering om bærekraft

  EU vedtok i 2022 nye regler om bedrifters rapportering om bærekraftsforhold. Direktivet heter Corporate Sustainability Reporting Directive, forkortet CSRD. Direktivet endret EUs regnskapsdirektiv. De nye reglene vil bli innført i Norge fra og med regnskapsåret 2024 – med rapportering i 2025 – for de største foretakene og konsernene.

 2. -EUs tekstilstrategi vil skape nye forretningsmodeller

  Administrerende direktør i NHO Service og Handel, Anne-Cecilie Kaltenborn, var på plass da klima- og miljøministeren i dag inviterte til innspillsmøte om EU kommisjonens tekstilstrategi. – Prinsippet om at forurenser betaler betyr også at gjenbruk må bli billigere, sier Kaltenborn.

 3. Kompetansestandard Renhold på agendaen i EU

  Bransjen renhold i NHO Service og Handel var bidragsyter da EU-kommisjonens generaldirektorat for sysselsetting, sosialpolitikk og inkludering denne uken hadde det årlige dialogmøtet for offentlige myndigheter, arbeidstaker- og arbeidsgiverorganisasjoner i europeisk service – og facilitysektor.

 4. EU forbyr geoblokkering

  Rådet vedtok 27. februar en forordning om å forby ubegrunnet geo-blokkering i det indre marked. Den nye forordningen vil fjerne hindringer for e-handel ved å eliminere forskjellsbehandling på grunnlag av kunders nasjonalitet eller bosted.