-
Dagligvarebransjen og serveringsbransjen er blant de beste på å kutte matsvinn
Regjeringen har sammen med matbransjen et mål om å halvere matsvinnet i Norge innen 2030. Resultatene viser at det kastes ca ti prosent mindre mat enn i 2015. Best er dagligvarebransjen som har kuttet 23,3 prosent og serveringsbransjen 28 prosent, mens industrien har kuttet bare 1,2 prosent.
-
Norsk plasthåndtering er et forbilde
Internasjonale eksperter har gransket Norges plasthåndtering på oppdrag for Handelens Miljøfond. Norge er et foregangsland, men viktige grep må gjøres.
-
Krisa ga kiosken et statusløft
-Da mye av norsk handel måtte stenge i slutten av januar, fikk vi samtidig slått fast en viktig ting: Kiosken er for mange like viktig som matvarebutikken! Det skriver Anne-Cecilie Kaltenborn i bladet Convenience.
-
Over 30 liter brus per nordmann i utenlandshandel
En ny rapporten fra Folkehelseinstituttet viser at hver nordmann kjøper over 30 liter brus over grensen årlig. - Grensehandelen påvirket negativt lokale verdiskapning og arbeidsplasser og skader miljøet gjennom unødvendig transport, sier Linda Vist, direktør for handelsnæringen i NHO Service og Handel.
-
Politiet: - Vi tenker vi vil se mer av denne typen kriminalitet når grensene åpner igjen
Nå som koronapandemien går mot slutten og grensene åpnes forventes antall boliginnbrudd å øke. En undersøkelse viser at kun 2 av 10 planlegger å sikre boligen før de reiser bort.
-
Nye standarder for fuktsikker byggeprosess og sanering etter fuktskader
Standard Norge har i samarbeid med bransjen utviklet nye standarder for hhv. planlegging og gjennomføring av fuktsikker byggeprosess, NS 3514, og skadebegrensning og sanering etter vann- og fuktskader i bygninger, NS 3515. Se video fra lansering denne uken.
-
Tech og kompetanse er drivere i renholdsbransjen
En masteravhandling om mobilapp-læring i renholdsbransjen er nå på gang takket være et samarbeid mellom Høyskolen i Kristiania og NHO Service og Handel.