-
Når du ikke vet hva du skal bli
Den ene hadde sluttet på skolen. Den andre brant for å gi ham en ny sjanse. Les hva som skjedde da Adrian Haugen (20) fikk hjelp av Henny i Jobzone til å finne en retning på livet.
-
-Jeg fikk et spark bak
Noen ganger må man ta noen sjanser. John Anders Aalberg (49) er veldig fornøyd med at det skjedde akkurat nå. Etter 28 år på Quality Hotel Grand på Steinkjer, ble han tvunget til å finne på noe nytt.
-
Hun ble veimester
Det var aldri i hennes tanker at hun skulle bli noe slikt. Men det ble hun, og det i en alder hvor det vanligvis er vanskelig å få fast jobb. Her forteller Jannike Skjoldal (54) hvordan det gikk til at hun fikk jobben som veimester i Mesta.
-
-Uten bemanningsbyråene hadde vi ikke klart oss
- Vi hadde et smitteutbrudd tidlig i april. I et par ukers tid var det nesten surrealistiske tilstander her, med syke beboere og 70-80 prosent av staben i karantene. Både de ansatte og våre vanlige vikarer strakk seg langt. Vi fikk også henvendelser fra personer som var permittert andre steder. Men det var ikke nok, og det var et mareritt!
-
Kontraktsforhold i kantiner under korona
Kunder kontakter nå kantinebedrifter med spørsmål knyttet til kontraktsforhold, levering av tjenester ved lavere behov og nedskalering. De nye retningslinjene for smittevern nasjonalt, i Oslo og i Bergen får praktiske, umiddelbart konsekvenser for service- og tjenestenæringen. Det er ingen automatikk i at en dramatisk kundesvikt eller vanskelig situasjon gir fritak for de løpende kontraktsforpliktelser.
-
Søkere til restaurant- og matfag øker
I 2021 startet en nasjonale rekrutteringskampanje til restaurant- og matfag som ser ut til å gi resultater. Antall søkere til restaurant- og matfag øker.
-
Kantinerevolusjon prøver å endre nordmenns matvaner
Food (R)evolution-prosjektet har tatt en første testrunde av bærekraftig og nyutviklet kantinemat. Det skjer i kantinen til revisjon- og rådgivningsselskapet Deloittes i Bjørvika i Oslo, hvor 350 spiser daglig.